E-Mail til klagekontor@tdk.dk 31/5-2000.

Til Tele Danmark Mobil

Jeg fik fornylig tilbudt én af mine venners brugte mobiltelefon med Hands Free-funktion til indbygning i min bil. Han fortalte mig, at man kunne få et såkaldt dobbeltkort, så det blev muligt at have to mobiltelefoner på det samme nummer. Jeg ringede derfor søndag den 28/5-00 til Tele Danmark Mobil for at høre, om dette var rigtigt. Jeg fik at vide, at dette var korrekt, og at jeg til en pris af 350 kr. kunne få et ekstra kort. Jeg bestilte herefter et sådant kort og fik at vide, at jeg ville have det tirsdag 30/5-00.

Herefter købte jeg føromtalte mobiltelefon af min ven samt en ny antenne, en ny mikrofon og en ny højtaler. Jeg monterede delene i min bil og afventede spændt, at det nye kort skulle ankomme. Da det endnu ikke var kommet onsdag, ringede jeg igen til Tele Danmark Mobil for at høre, hvornår det kom. Her fik jeg meget overraskende at vide, at grunden til, at jeg ikke havde modtaget noget kort, var, at jeg havde et stjernenummer og en billigzone på mit abonnement. Det var ifølge den meget elskværdige Tele Danmark-medarbejder ikke muligt at køre disse tjenester samtidigt. Dette var jo en temmelig vigtig oplysning, jeg egentlig meget gerne ville have haft allerede om søndagen, da jeg bestilte det ekstra kort, eftersom jeg så ikke havde købt telefonen og de tilhørende dele om mandagen. Den meget elskværdige Tele Danmark-medarbejder gav mig ret i, at jeg burde have haft det at vide allerede søndag. Men i stedet vil jeg nu modtage et brev fredag eller lørdag om, at jeg ikke kan have de to ordninger samtidigt.

Jeg må sige at jeg finder det besynderligt, at man ikke fra Tele Danmark Mobils side oplyser mig om problemet allerede ved bestillingen søndag. Det undrer mig ligeledes, at man ikke meddeler mig det ved at ringe til mig og fortælle mig det med det samme i finder ud af at jeg er blevet misinformeret, jeg går ud fra at I har mit telefonnummer!!! Jeg går også ud fra, at I er klar over, at I er et telefonselskab og derfor burde vide, hvad telefoner kan benyttes til. Men nej, man får en besked med posten næsten en uge efter, medmindre man selv ringer ind til jer igen.

Nu står jeg, på grund af jeres manglende oplysninger og efterfølgende dårlige opfølgning af jeres fejlinformation, med en mobiltelefon med tilhørende udstyr, som jeg ikke kan benytte, med mindre jeg opsiger min zoneordning og mit stjernenummer, hvilket jeg absolut ikke har lyst til, da jeg benytter disse to ordninger meget og er glad for dem. Jeg kan selvfølgelig også tegne et nyt mobilabonnement til min bil og betale endnu et abonnement, men jeg synes egentlig at jeg i forvejen bidrager og har bidraget så rigeligt til Tele Danmarks seks milliarder kroner store overskud. Jeg kan i øvrigt ikke sige, at det kommer bag på mig, da min liste med eksempler på Tele Danmarks dårlige eller manglende service efterhånden er lang.

Nu er det så, at det er op til jer og gøre skaden god igen, f.eks. ved at tilbyde mig et ekstra mobilnummer (med stjernenummer) til min bil, hvor jeg kun skal betale for mine samtaler, men ikke kvartalsafgiften. Dette ville ikke være så godt som at have det samme nummer med et dobbeltkort, men jeg ville dog kunne leve med den løsning. Hvis I virkelig vil yde en god service kan I jo også tilbyde at betale for viderestillingen mellem bilens telefon og min lommetelefon, men nu ved jeg jo godt, at Tele Danmarks træer ikke vokser ind i himlen!!!

Jeg kan afslutningsvis nævne, at jeg har haft mobiltelefon i fem år hos Tele Danmark Mobil, jeg har en gennemsnitlig mobilregning på ca. 1200 - 1500 kr. i kvartalet; jeg er det der hedder en kunde (jeg ved ikke, om I kender begrebet, ellers er jeg villig til at uddybe det). Jeg har også været kunde hos Tele Danmark Internet, hvor jeg lagde 149 kr. i kvartalet i abonnement samt for ca. 400 - 500 kr. om måneden i internetforbrug. Det er jeg ikke mere, idet jeg blev meget træt af jeres dårlige service og derfor nu køber internetopkobling hos World Online (én af jeres konkurrenter) stort set for det samme beløb. Jeg er også begyndt at taste 1001 hos Tele2 (en anden af jeres konkurrenter), før jeg ringer på min fastnettelefon fordi I er for dyre i jeres samtalepriser. Ja, jeg kunne blive ved. Nu synes jeg, det er på tide at I prøver at gøre skaden god igen ved at opfylde mit forslag om et abonnementfrit mobilnummer til min bil. Hvis ikke, kan I være over 219 % sikre på, at jeg ca. 12 sekunder efter, at det til næste år bliver muligt, at flytte éns mobilnummer over hos f.eks. Sonofon (endnu én af jeres konkurrenter) er at finde der.

Venlig hilsen og god bedring

Claus Mejling

Svaret kommer her (hvis det kommer).


Da jeg efter en uge intet har hørt, sendte jeg brevet igen, dog nu også som snailmail, og med denne indledning :

E-Mail og snailmail til klagekontor@tdk.dk og Tele Danmark Mobil d. 8/6-2000.Valby 8/6 2000.

Til Tele Danmark Mobil
Spotorno Allé 12
2630 Tåstrup

Jeg stod for en uge siden og ville klage over den dårlige service, jeg mente mig udsat for. Jeg fik af en af jeres medarbejdere oplyst en E-mail adresse på jeres klagekontor: klagekontor@tdk.dk . Til denne adresse sendte jeg mit klagebrev. Jeg vil ikke sige at det kommer bag på mig, at jeg på en uge intet har hørt, jeg går ud fra at det må være en meget travl afdeling i Tele Danmark. Det kunne naturligvis også være, at jeg endnu engang er blevet fejlinformeret fra jeres side, eller at i bare ikke besvarer jeres E-mail. Derfor sender jeg nu brevet igen, denne gang med frimærke og Postmand Per, og naiv som jeg er, prøver jeg igen på klagekontor@tdk.dk.

Jeg vil anbefale jer at svare denne gang, da mit næste brev måske bliver en runesten (og de er så dyre i porto).

Brevet er det samme som 31/5-00.